Departament-Catedra UNESCO

ADMISsion 2014 PDF Imprimare Email
Luni, 28 Aprilie 2014 16:01

Programele de Master interdisciplinare oferite de Departamentul-Catedra UNESCO pentru Schimburi Interculturale si Interreligioase al Universitatii din Bucuresti sunt acreditate de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) si aprobate de Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Cadrul international:
Programele de Master sunt organizate in colaborare cu Université de Fribourg (CH), Université de Genève, Université de Corte (F) si cu Universität Hamburg (D). Faptul ca o mare parte din cursurile desfasurate in cadrul Departamentului sunt tinute de profesori universitari de la institutiile academice partenere reprezinta punctul forte al acestor Programe de Master.


Departamentul ofera posibilitatea efectuarii de stagii academice in Elvetia, Franta si in Germania, in baza acordurilor pe care le are cu Universitatile din Fribourg si Geneva (CH), Hambourg (D) si Corte (F).

Studenţii masteranzi ai Departamentului UNESCO beneficiază de cazare în căminele Universităţii din București în limitele numărului de locuri repartizat de Universitate.

Structura:

Programele de Master sunt structurate in conformitate cu Sistemul Bologna : 4 semestre care corespund unui numar de 120 ECTS

- Comunicare interculturala (plan învățământ)
- Management intercultural (plan învățământ)
- MBA-Administrarea afacerilor (plan învățământ)

Limbile de predare si organizarea cursurilor :

engleza si franceza pentru Programele de Master Comunicare interculturalasi Management intercultural
engleza pentru Programul de Master Administrarea afacerilor (MBA)

Cursurile au loc, de regula, in zilele de miercuri, joi si vineri (orele: 18.00-21.00) si pe parcursul zilei de sambata.

Admiterea:
- Inscrieri: 5-17 septembrie 2014

Luni-Vineri: 09.00-14.00

Sambata: 10.00-12.00

- Interviu:

Comunicare interculturala

18 septembrie 2014, ora 16.00

Management intercultural

18 septembrie 2014, ora 14.00

Administrarea Afacerilor (MBA)

19 septembrie 2014, ora

Data limita de afisare a rezultatelor: 23 septembrie 2014


Probele de admitere vor consta in:

Scrisoare de motivatie – 1,5-2 pp (in limba franceza sau engleza)

“- Try to write a “personal” targeted motivation letter, where you explain what makes you in particular worth to be selected and clearly explain why you apply for this particular Master programme.
- If you have any work or volunteer experience, be sure to mention it, as well as any publications of your previous research. When you can indicate your scientific interests and the direction of your future Master thesis, it is also viewed as a plus.
- State clearly what your expectations are and what you would like to do upon finishing the programme with the knowledge that you acquire during Master Program.”[1]

Interviu - verificarea cunostintelor de limba si a motivatiei candidatului fata de programul pentru care a optat (in limbile franceza si engleza pentru Programele de Master Comunicare interculturala si Management intercultural si in engleza pentru Programul de Master Administrarea afacerilor (MBA).

În caz de medii egale, departajarea candidaților se va face pe baza mediei de finalizare a studiilor de licență (media aritmetică dintre media generală de promovare a anilor de studii și media examenului de licență).

Locuri disponibile :

Comunicare interculturala:

- 6 locuri bugetare (Media minimă pentru ocuparea unui loc finanțat de la bugetul de stat este 8.50 [opt 50%])

- 42 locuri cu taxa: 1550 RON / semestru

Management intercultural:

- 39 locuri cu taxa: 1550 RON / semestru

MBA-Administrarea afacerilor:

- 24 locuri cu taxa: 1000 EURO / semestru

NOTA: In urma centralizării pe Universitate a rezultatelor concursului de admitere din sesiunile iulie/septembrie 2014, există posibilitatea ca locurile finanțate de la bugetul de stat sa fie suplimentate.

Dosarul de inscriere (tip plic) trebuie sa contina urmatoarele acte:

- fisa-tip de inscriere (poate fi descarcata de aici);
- scrisoarea de motivatie;
- diploma de bacalaureat sau diploma echivalenta cu aceasta, în original sau copie legalizată ;
- diploma de licenţă (însoțită de suplimentul la diplomă sau foaia matricolă) sau adeverinţă de licenţă pentru promoţia 2014, în original;
- certificatul de nastere, in copie legalizata;
- certificatul de casatorie (daca este cazul), in copie legalizata;
- adeverinta medicala-tip, in care sa se mentioneze faptul ca persoana este apta pentru a urma studiile universitare;

- trei fotografii tip buletin de identitate;
- B.I. sau C.I. in copie;

- Curriculum Vitae Europass in engleza sau franceza (poate fi completat aici)
- chitanta de plata a taxei de inscriere la concursul de admitere de 150 RON pentru primul dosar, 100 RON pentru al doilea dosar.

Taxa de inscriere la concursul de admitere se va achita la Casieria Universitatii din Bucuresti (demisol, Cladirea Rectoratului, Bdul M. Kogalniceanu nr. 36-46, orar: luni - joi: 10.00 - 14.00 ; vineri: 10.00 - 12.00) sau prin OP ( Beneficiar: Universitatea din Bucuresti, Departamentul UNESCO; Adresa: Bucuresti, Bd. Mihail Kogalniceanu 36-46, sector 5; Cod fiscal : 4505502; Nr. Cont:RO26TREZ70520F330500XXXX, deschis la Trezoreria Sector 5).Pe chitanta/OP se va face obligatoriu mentiunea: TAXA ADMITERE DEPARTAMENTUL UNESCO

dosar plic alb (necompletat de catre candidat).

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Bulevardul Schitu Magureanu nr. 1,

etaj 2, camera nr. 14,

050025-Bucuresti, RO

(langa Sala Liviu Ciulei - Izvor a Teatrului Bulandra)

 

Mijloace de transport in comun:

RATB: 104, 123, 124, 385
Metrou: IZVOR
Tel.: +40-21.310.84.08
Fax: +40-31.810.58.32
Mob.: +40-744.481.326 ; +40-722.676.634
E-mail:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Web : www.interculturel.org


[1] Sursa: http://www.em-a.eu/fileadmin/content/Student_Handbook_Final.pdf

 
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
prev
next

Colloque international « Calvin et la culture européenne »

Le 13 juin 2014, en collaboration avec la CEREFREA, le Département-Chaire UNESCO a commémoré les 450 ans depuis la mort du juriste et réformateur Jean Calvin. Les contributions à cette rencontre-conférence ont porté sur la personne de Jean Calvin et sur le calvinisme. Le rôle civilisationnel de ce dernier a été largement mis en évidence. L’ouverture de la rencontre-conférence est revenue à S.E. Monsieur l’Ambassadeur Jean-Hubert Lebet, ambassadeur de Suisse en Roumanie.

Conferinţe | Miercuri, 25 Iunie 2014 | Hits: 1541 | Comments

Read more

"Petite approche du Romantisme"

Le 19 fevrier 2014 le Département-Chaire UNESCO a été partenaire de la soirée-concert dédié à Franz Schubert. A cette occasion, le Professeur Martin Hauser a fait une contribution/conférence sur le romantisme (allemand) et sa possible perception dans l’espace orthodoxe. Photos de l'événement sur Facebook

Conferinţe | Miercuri, 25 Iunie 2014 | Hits: 1490 | Comments

Read more

Colloque international « Calvin et la culture européenne », 13 juin 2014

    Le Département-Chaire UNESCO d’études des échanges interculturels et interreligieux, en partenariat avec le Centre Régional Francophone de Recherches Avancées en Sciences Sociales (CEREFREA) de l’Université de Bucarest, a le plaisir de vous inviter au colloque international « Calvin et la culture européenne » qui aura lieu vendredi 13 juin 2014 à Bucarest.

Conferinţe | Marţi, 10 Iunie 2014 | Hits: 1663 | Comments

Read more

La fête de Noël: entre l'Orient et l'Occident

Une autre soiree avec la Fondation Accum au meme Palais Sutu a eu lieu le 18 decembre 2013 sous le titre FLORI CERESTI. Des chants de Noel de Roumanie ont ete interpretes par les artistes Viorica Vatamanu et Alexandru Matei, et le Prof. Martin Hauser a presente des differences entre chants de Noel de traditions occidentales et orthodoxes.

Conferinţe | Duminică, 25 Mai 2014 | Hits: 1408 | Comments

Read more

"Interférences culturelles en Roumanie et en Suisse, une approche comparative"

Entre a la Fondation A C C U M M et le Departement - Chaire UNESCO existe un accord de cooperation avec le but de promouvoir ensemble des efforts culturels et interculturels. Un premier pas de realisation de cet accord a eu lieu le 20 novembre 2013 dans le cadre de la soiree INTERFÉRENCES SONORES au Palais Sutu a Bucarest. A cote des performances musicales liant differentes cultures, le Prof. Martin Hauser a presente les cultures roumaine et suisse dans une perspective de comparaison et d'un apprentissage reciproque possible.

Conferinţe | Duminică, 25 Mai 2014 | Hits: 1368 | Comments

Read more

Workshop «Transformations of the Societies of Central Asia : Socio – Cultural Aspects »

Workshop «Transformations of the Societies of Central Asia : Socio – Cultural Aspects » organized by  the UNESCO Chair ‘Science and Spirituality’ at the Institut of Oriental Studies, Almaty, which took place in Astana, Kazakhstan, on the 7th of August 2013. Prof. Martin Hauser participated in that workshop with the contribution ‘Methodological Aspects for Intercultural Dialogue,  Theoretically and Practically  (with Specific Regard to Europe)’.

Conferinţe | Duminică, 25 Mai 2014 | Hits: 1321 | Comments

Read more

ADMISsion 2014

Programele de Master interdisciplinare oferite de Departamentul-Catedra UNESCO pentru Schimburi Interculturale si Interreligioase al Universitatii din Bucuresti sunt acreditate de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) si aprobate de Ministerul Educatiei Nationale (MEN). Cadrul international:Programele de Master sunt organizate in colaborare cu Université de Fribourg (CH), Université de Genève, Université de Corte (F) si cu Universität Hamburg (D). Faptul ca o mare parte din cursurile desfasurate in cadr...

Diverse | Luni, 28 Aprilie 2014 | Hits: 5722 | Comments

Read more

The International Symposium “The Turkish Cultural Heritage in Dodruja“, Constanta, September 24-25, 2013

News image

In the frame of the Symposium, Prof. Martin Hauser, the Department’s director, presented his contribution titled: “European Comparative Considerations about Turks Living in the Dobruja County”. This contribution aims to present some text fragments - based on diverse researches - proving the fundamentelly different situation of Turks living in Dodruja in comparison with Turks living in Western Europe.

Conferinţe | Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014 | Hits: 3354 | Comments

Read more

Regional forum of UNESCO Chairs and UNITWIN Networks in South East Europe, 12 – 13 June 2013, Istanbul, Turkey

News image

This regional meeting was organized by the Venice Office of UNESCO in cooperation with the Turkish National Commission for UNESCO. The goal was to establish stronger links between UNESCO units in that region. Furthermore, the promotion of interdisciplinary cooperation between the units (or within them) was presented as a priority for UNESCO.

Evenimente | Joi, 7 Noiembrie 2013 | Hits: 7528 | Comments

Read more

CLOSING CONFERENCE for the project “VIOLENCE AND REPRESSION AS DISCOURSE AND PRACTICE IN SOUTH EASTERN EUROPE: a historical and comparative perspective”, Kichinev, 28th of June 2013

News image

Le 28 juin passé, l’Université d’Etat de Moldavie, par sa Faculté d’Histoire et de Philosophie, a hébergé la Conférence de clôture du projet “La Violence dans le Sud-Est européen : discours, pratique et message. Société. Politique. Culture. Religion”.

Conferinţe | Duminică, 8 Septembrie 2013 | Hits: 13246 | Comments

Read more

Interview du Professeur Altmann pour le quotidien serbe Данас

News image

Le 7 juin passé, le Prof. Franz-Lothar Altmann, membre du Conseil Scientifique International du Département UNESCO, a donné une interview au quotidien serbe Данас ("aujourd'hui"), publié à Belgrade, sur la situation dans les Balkans, en Syrie et en Union Européenne.

Evenimente | Joi, 11 Iulie 2013 | Hits: 4022 | Comments

Read more

Conférence Internationale "Levant, Cradle of Cultural Diplomacy: Rediscovering the Mediterranean"

News image

Du 23 au 25 mai 2013, Bucarest a hébergé la Conférence Internationale "Levant, Cradle of Cultural Diplomacy: Rediscovering the Mediterranean", organisée conjointement par l’Académie de Diplomatie Culturelle Berlin, l’Université de Bucarest, l’ANCS, le Black Sea-Caspian Sea International Fund, l’Institut Culturel Roumain, la Fondation Roumaine pour la Démocratie.

Conferinţe | Luni, 8 Iulie 2013 | Hits: 4248 | Comments

Read more

Conférence sur La Violence dans le Sud-Est européen : discours, pratique et message. Société. Politique. Culture. Religion

News image

«Il est certain que ce Sud-Est de l’Europe – là où deux blocs militaires récents ont coexisté, là aussi où jadis fleurissaient cette spécificité et cette unicité européenne qu’on indique de nos jours par le concept de « situation interimpériale» - fut une sorte d’Europe en miniature, où se juxtaposent les confessions et les religions du continent, celles qui ont déterminé, plus d’une fois, sa politique», Rãzvan Theodorescu, Regards d’historien, Editura Enciclopedicã, Bucarest 2009, pp. 20-21.

Evenimente | Vineri, 21 Decembrie 2012 | Hits: 5120 | Comments

Read more

Visit of His Excellency Mr. Talgat Kaliyev, Chargé d'affaires of the Embassy of Kazakhstan

News image

On Wednesday evening, 28th of November 2012, the UNESCO Department at the University of Bucharest welcomed His Excellency Mr. Talgat Kaliyev, Chargé d'affaires of the Embassy of Kazakhstan, for a visit to and a meeting with our students.

Conferinţe | Joi, 29 Noiembrie 2012 | Hits: 5065 | Comments

Read more

AD MULTOS ANNOS, NOSTRO DOCENTI REMUS RUS

News image

Le 28 novembre 2012, l’Amphithéâtre “I. Gh. Coman” de la Faculté de théologie orthodoxe, Université de Bucarest, a hébergé la cérémonie d’anniversaire de 70 ans du Professeur Remus Rus.

Evenimente | Joi, 29 Noiembrie 2012 | Hits: 5158 | Comments

Read more

Soutenance publique de la thèse de doctorat «Personne et œuvre dans l’anthropologie chrétienne et leur réflexion dans l’espace roumain du XXe siècle – de l’interpersonnalité a l’interculturalité»

News image

Mardi, 27 novembre 2012, a eu lieu la soutenance publique de la thèse de doctorat «Personne et œuvre dans l’anthropologie chrétienne et leur réflexion dans l’espace roumain du XXe siècle – de l’interpersonnalité a l’interculturalité.», élaborée par Monsieur Gheorghe Butuc, professeur au Séminaire Théologique Orthodoxe “Saint Apôtre André'' de Galaţi, à la Faculté de Théologie orthodoxe de l’Université de Bucarest.

Conferinţe | Joi, 29 Noiembrie 2012 | Hits: 5290 | Comments

Read more

MBA Programme of the UNESCO Department at the Univ

News image

I had chosen the MBA Programme of the UNESCO Department (University of Bucharest) to complete my stu...

Testimonials | Marţi, 20 August 2013 | Hits: 4486

Read more

Ultimele postări pe site

Ultima actualizare

Miercuri 17 Septembrie 2014, 12:30

Who's Online

Avem 6 vizitatori online

Carta Alianţei Civilizaţiilor

Parteneri: